Cambler

Podręcznik kochanka spożywczego

Werble, proszę. Oto Twój przewodnik po najlepszych żywności karmić cię - ciała i duszy. Tutaj także są te pokarmy najlepiej pozostawić do tego okazjonalnego potrzeby angażować się w winnych przyjemności. Co za tym idzie nie jest subiektywny przewodnik, to na podstawie badania pokazują, że spożywanie niektórych pokarmów może pomóc w zapobieganiu chorobom serca i niektórych nowotworów, a jedzenie inne rodzaje żywności mogą przyczynić się do choroby. Skorzystaj z tego przewodnika, aby pomóc zastąpić mniej zdrowej żywności z tych klasyków.

Klasyki żywności

Miąższ owoców. Wszystkie owoce zawierają zdrowe składniki odżywcze, ale niektóre oferują unikalne korzyści zdrowotne. Owoce cytrusowe zawierają fitochemiczne nazwie limonen, które mogą pomóc w zapobieganiu raka. Jagody weszły w ich własnym niedawno. Są one bogate w błonnik i witamina C, i zawierają fitochemikalia, które są silnymi przeciwutleniacze. Są to tylko przykłady - wszystkie owoce zawierają substancje odżywcze, które są dobre dla zdrowia.

To wspaniały pomidorowy. Owoców lub warzyw? Mimo, że pomidory są technicznie owoców, zasługują na szczególne uznanie. Pomidory są ładowane z substancji odżywczych, w tym witaminy z grupy B i C, żelaza, potasu i beta-karoten. Zawierają one również ważną fitochemiczne nazwie likopen, które mogą pomóc zmniejszyć ryzyko wystąpienia zawału serca i raka prostaty, jak również innych nowotworów. Gotowane i konserwowane pomidory zawierają likopen jeszcze bardziej dostępne niż świeże pomidory zrobić.

Wszystkie warzywa kapustne. Warzywa kapustne, takie jak brokuły i kalafior zawierają fitochemiczne nazwie indole, które mogą pomóc uniknąć niektórych nowotworów. Są także bogate w błonnik, witamina C i beta-karoten. I nie zapomnij o mniej znanych członków tej rodziny, w tym rukolą, brukselka, kapusta, rzepa, kapusta, Boćwina, Collard zieleni, brukwi i rzeżuchy.

Obywatel ziarna. Nie jestem pewien, czy chleb i zboże jest wykonany z pełnego ziarna? Sprawdzić etykietę. Cała pszenica, jęczmień lub owies powinien być wyświetlany jako pierwszy składnik. Również spojrzeć na zawartość błonnika. Całe ziarna zawierają włókien, witaminy i minerały. Jeść pełnoziarniste pokarmy mogą pomóc zmniejszyć ryzyko chorób serca i niektórych nowotworów.

Soy Luck Club. Można to wiem tylko, jak tofu, ale soja jest jednym z najbardziej wszechstronnych produktów spożywczych na całym. Możesz posypać proszek sojowy na zboża, spróbować hamburgera na bazie soi na lunch, lub dodać tofu do Stir-fry. Bez względu na to, w jaki sposób go jeść, soja jest dobre dla zdrowia. Jedzenie diety o niskiej zawartości tłuszczów nasyconych i cholesterolu, który zawiera 25 g soi dziennie może pomóc obniżyć ryzyko chorób serca. (Sos sojowy, nie jest jednak dobrym źródłem soi, większość sosy sojowe nie zawierają soję).

Odrzućcie. Ryba jest wielkie serce-zdrowy wybór. Jest niską zawartość tłuszczów nasyconych, ale bogate w zdrowe serce omega-3 kwasów tłuszczowych. Eksperci zalecają spożywanie dwóch porcji ryb o niskiej rtęci w tygodniu. Ryba z najwyższą ilością kwasów omega-3 należą łosoś i makrela. Amerykańska Agencja Ochrony Środowiska (EPA) ostrzega jednak, że prawie wszystkie ryby zawierają śladowe ilości rtęci. Dla większości ludzi, ryzyko związane z rtęcią przez spożywanie ryb nie jest problemem zdrowotnym, ale dla kobiet, które mogą zajść w ciążę, kobiety w ciąży, matki karmiące, i dzieci, niektóre ryby i skorupiaki zawierają poziom rtęci, która może zaszkodzić nienarodzonemu dziecku lub rozwój układu nerwowego małego dziecka. Food and Drug Administration i EPA doradzać ludziom w tych grupach, aby uniknąć pewnych rodzajów ryb i jeść ryby, które są niższe w rtęci. Ryzyko z rtęci w rybach zależy od ilości spożywanych ryb i poziomów rtęci w rybach. Ryba z najwyższą ilością rtęci obejmują miecznik, makrela królewska, tilefish i rekina. Poziom rtęci różnić, w zależności od tego, gdzie mieszka i ryb został schwytany. Sprawdź lokalne alarmy o bezpieczeństwo ryb złowionych przez rodzinę i przyjaciół w lokalnych jezior, rzek i obszarów przybrzeżnych. Jeśli nie rada jest dostępny, jeść do sześciu uncji (jeden średni posiłek) na tydzień ciebie ryb z wód lokalnych, ale nie spożywać żadnych innych ryb w ciągu tego tygodnia.

Noir żywności

Czy kupić smażonego kurczaka z zamrażarki Twojej spożywczy lub ryby z frytkami z ulubionych owoców morza straszyć, jeśli są smażone, oni ociekające tłuszczów nasyconych i kalorii - dwa duże, nie, nie jest dla zdrowia serca. Oczywiście, dodaje tłuszczu, co sprawia, potrawy smażone smakują tak dobrze. Starają się ograniczać potraw zawierających smażonych produktów spożywczych raz lub dwa razy w tygodniu. Zamiast jeść, że piecze, opiekana, na parze, gotowane lub mikrofal.

Wszystko o czerwonym mięsie. Najbardziej czerwone mięso jest bogate w tłuszcze nasycone, które zostały pokazane w celu zwiększenia ryzyka dla chorób serca i ewentualnie raka. Większość ekspertów zaleca, aby ograniczyć spożycie tłuszczów nasyconych do mniej niż 10 procent całkowitego kalorii. Mimo, że to jest w porządku jeść czerwone mięso od czasu do czasu, staram się jeść szczuplejsze kawałki mięsa, takie jak polędwiczki i odciąć tłuszczu zanim się gotować.

Duże słodkie. Wiesz ile kalorii są w dużych rozmiarach bez napojów dietetycznych? 64-uncji kubek ma około 800 kalorii. Co gorsza, te napoje nie dostarczają organizmowi zdrowych składników odżywczych. Woda jest lepszym wyborem, jeśli jesteś spragniony.

Następnym razem jesteś w sklepie spożywczym, wypełnij koszyk z walki z chorobą, klasyczne żywności. Wiedząc, jak potężne te pokarmy są w ochronie zdrowia może inspirować do żywności poddać się "noir" tylko sporadycznie.