Cambler

P i: cukru we krwi

Pyt. słyszę określenie "cukru we krwi" dużo, ale ja naprawdę nie wiem, co to znaczy. Jak można określić?

A. cukru we krwi jest termin, który opisuje prosty formularz cukru o nazwie glukozy, która krąży w krwiobiegu.

Q. Dlaczego mam cukru we krwi?

A. Celem cukru we krwi jest zapewnienie "jedzenie" do komórek ciała. Glukoza jest cukrem, który dostarcza energii wszystkie komórki w potrzeby ciała.

Pytanie: Skąd to się wzięło?

A. cukru we krwi pochodzi z jesz. Jedzenie jest rozkładane do glukozy w procesie trawienia.

Pyt.: Gdzie to idzie?

A. cukru we krwi prowadzi w całym organizmie przez krew. Niektóre z nich są stosowane bezpośrednio do szybkiego energii. Reszta jest przekształcany do glikogenu i przechowywano w wątrobie i mięśniach, aby wykorzystać w miarę potrzeby. Nadmiar glukoza jest przekształcana w tłuszcz i przechowywany w tkance tłuszczowej.

Q. Nie jem przez całą dobę. Jak mój poziom cukru we krwi pozostaje w zakresie normy, gdy śpię, na przykład?

A. Musimy mieć stały dopływ glukozy, ale organizm jest przystosowany do tego zrobić bez glukozy coming to dostosowuje się do okresu czczo przez uzyskiwania cukru z glikogenu przechowywane w wątrobie, tak, że stężenie cukru we krwi poziom pozostaje stały.

Pyt. Słyszałem określenie "hipoglikemii." co to znaczy?

A. hipoglikemii jest terminem opisującym niski poziom glukozy we krwi. Objawy mogą obejmować zawroty głowy, obfite pocenie się, osłabienie, drżenie, głodu, zaburzenia widzenia, niewyraźną mowę, lub ból głowy. Występuje najczęściej u osób z cukrzycą leczonych insuliną. Może również pojawić się w tych, którzy nie mają cukrzycy, ale prawda hipoglikemia jest bardzo rzadkie.

Pytanie: Co to ​​jest cukrzyca?

A. Jest to przewlekła choroba, która występuje, gdy organizm zbyt mało insuliny lub nie stosować insulinę wydaje, skutecznie. Insulina jest hormonem niezbędnym do wprowadzenia cukru we krwi do komórek organizmu. Jako eksperci opisują proces, insulina jest jak eskorty. To przechodzi do krwiobiegu i "eskorta" glukozy do komórek lub mięśni lub wszędzie tam, gdzie musi przejść, i umożliwia cukru wprowadzić komórkę.

P. Czy niski poziom cukru we krwi czuję się słaby, jeśli pominąć posiłek?

A. Co ciekawe, odpowiedź brzmi: nie. Wiele osób uważa, że ich poziom cukru we krwi spadnie, gdy pominąć posiłek, przynosząc na zawroty głowy. Ale w badaniach, w których naukowcy mierzyli poziom cukru we krwi ludzi, którzy pominiętych posiłek i powiedział, że się w głowie, poziomy były normalne. Tylko w ten sposób ciało wyraża potrzebę jedzenia jest przez głód.

P. Czy wysokie spożycie słodkich pokarmów powodować mój poziom cukru we krwi, aby go z równowagi i sprawiają, że czuję się źle?

A. Większość ludzi jest w stanie obsłużyć nagłe obciążenie cukier poprzez delikatne oddziaływanie glukozy i insuliny. Ale ładuje się w sprawie cukru, które mogą sprawić, że czujesz się chory z innych powodów. Z dużą ilością cukru w ​​systemie, jest przesunięcie płynów do żołądka i zwiększenie przepływu krwi do jelit. Mogą wystąpić dolegliwości ze wszystkimi tego płynu poruszającego się wokół, a także niektóre po posiłku letarg jak następuje trawienie. Jest nawet możliwe, ze zbyt dużą przesunięcia płynu, aby dostać biegunki. Istnieje wiele powodów, aby nie czuć się dobrze z wysokim spożyciem cukru.

Pytanie: Słyszałem, rodzice mówią, że gdy ich dzieci jedzą dużo cukru, stają się nadpobudliwe. Czy to prawda?

A. Choć wielu rodziców wydaje się zaobserwować ten efekt, badania wykazały związku pomiędzy nadpobudliwością i zwiększonym spożyciu cukru.

P. Czy zbyt dużo jedzenia cukru przyczyny cukrzycy?

A. powszechny mit o cukrzycy jest to, że jedzenie zbyt dużo cukru może go wywołać. Jedyne połączenie między słodycze i cukrzycy jest to, że nadmierne spożycie cukru może przyczynić się do otyłości. Otyłość z kolei jest głównym czynnikiem ryzyka cukrzycy typu 2. Jeśli chcesz uniknąć otyłości, ważne jest, aby obserwować spożycia kalorii z tłuszczów, czy skrobie lub słodyczy.

Pytanie: Jak działa insulina?

A. Insulina jest hormonem się i uwalniane przez trzustkę. Wydzielanie insuliny Cukier we krwi, gdy zaczyna wzrastać po posiłku. To pomaga regulować poziom cukru we krwi poprzez dostosowanie jej do komórek mięśni i innych tkanek, gdzie jest on stosowany jako paliwo do wątroby, gdzie jest przechowywana jako glikogenu do wykorzystania w przyszłości i tkanki tłuszczowej w którym jest on przechowywany w postaci tłuszczu.

Pyt.: Dlaczego ludzie z cukrzycą muszą przyjmować insulinę?

A: Nie wszystkie osoby z cukrzycą muszą przyjmować insulinę. W cukrzycy typu 1, która zwykle rozwija się we wczesnym okresie życia i wpływa na około jeden na 400 do 600 dzieci i młodzieży, trzustka traci zdolność do produkcji insuliny. Poziom cukru we krwi powiększyć się spod kontroli, ale biorąc insuliny pomaga. Bardziej rozpowszechnioną formą cukrzycy - typ 2 - rozwija się zwykle w późniejszym okresie życia i ma wpływ na prawie 24 mln ludzi. Ludzie z tej formy cukrzycy są odporne na insulinę (tzn. produkują insulinę, ale ich komórki wydają się nie przestrzegać jego sygnał) lub produkują za mało insuliny. Osób z cukrzycą typu 2 może muszą przyjmować insulinę, ale leczenie zwykle obejmuje również utrzymanie zdrowej wagi ciała (wskaźnik masy ciała między 18,5 a 25), ćwiczenia, a czasami doustne leki.

P. Co powoduje oporność na insulinę?

A. To nie jest w pełni zrozumiałe, choć otyłość jest podejrzany. Gdy ludzie nadwagi, ich receptory insuliny zmniejszyć lub wyraźnie nie przekazuje swój sygnał do wnętrza komórki. Trzustka musi zacząć wypompowywanie insuliny do zrób to sam "słyszał".