Cambler

Dieta alergia skorupiaki

Ogólne wytyczne dotyczące alergii skorupiaków

Kluczem do diety wolna alergii jest unikanie wszystkie pokarmy lub produkty zawierające żywność, do które pacjent jest uczulony. Alergia skorupiaki jest nieprawidłowa odpowiedź organizmu na białka występujących w skorupiakach. W celu uniknięcia produktów spożywczych zawierających owoce morza, ważne jest, aby odczytać etykietowania żywności.

Jak czytać etykiety na diecie wolnej od skorupiaków

Pamiętaj, aby unikać pokarmów, które zawierają jeden z następujących składników:

  • Uchowiec

  • Małż: Cherrystone, littleneck, Pismo, quahog

  • Krab

  • Raki, raki, ecrevisse

  • Homary, langusty, langusty, krewetki, koral, tomalley

  • Małże

  • Kalmary, ślimak

  • Ostrygi, ośmiornice

  • Przegrzebek

  • Mięczak

  • Krewetki, krewetki, crevette

  • Kąkol, barwinek, jeżowca

Te produkty mogą zawierać obecności białkiem skorupiaków:

  • Bouillabaisse

  • Atramentem mątwy

  • Rybnych

  • Aromat owoców morza

  • Glukozamina

  • Surimi

Ważne jest, aby pamiętać:

  • Podczas jedzenia owoców morza w restauracji, jedzenie może być dowolny przekrój zanieczyszczone ryb lub skorupiaków.

  • Trzymaj się z dala od stołów i bufetów, gdzie parowych owoce morza jest wyświetlana lub służyły w celu uniknięcia oparów gotowania.

  • Niektóre osoby alergiczne reagują na zapachy gotowania lub dotykając ryb lub skorupiaków.

  • Wstrzykiwania adrenaliny zawsze nosić w razie przypadkowego narażenia i użyć go natychmiast.