Cambler

Jedzenie na mieście, gdy jesteś bezglutenowe

To kuszące, aby zastrzeżenia do jedzenia bezglutenowe by Ci cieszyć się posiłkiem z dala od domu. Ale restauracje są coraz catering bezglutenowe obiady. W rzeczywistości, ponad 900 amerykańskich restauracje oferują teraz specjalistyczne menu lub dania dla ludzi, którzy nie jedzą gluten, według restauracja bezglutenowa programu poszerzania wiedzy.

Restauracje mają o wiele więcej opcji, które są naturalnie bezglutenowe, lub może być z niewielkimi modyfikacjami. Choć może to zająć trochę planowania, przygotowania, i wytrwałości, można zjeść podczas gdy trzymanie się diety.

Warto wiedzieć przed wyjazdem

Najlepiej położyć podwaliny dla mąki bezglutenowej długi przed przyjazdem na obiad. Najpierw wybierz swóje mądrze. Unikaj fast food i non-bezglutenowe piekarni, gdzie mąka pszenna może utrzymywał się w powietrzu przez wiele godzin. Zamiast tego, należy rozważyć restauracji etnicznych, które często służą zdrowych produktów bezglutenowych, takich jak ryż i fasola.

Zakres z restauracyjnego menu online z wyprzedzeniem, aby ocenić swoje możliwości. Omijać panierki, sosy, marynaty i elementy opisane jako chrupiące, chrupiące, panierowane, zawinięte lub zagęszczać. Najbezpieczniejsze zakłady obejmują proste potrawy, takie jak grillowany kurczak, ryby lub warzywa z ryżem lub quinoa.

Dzwoniąc do przodu może dla łatwiejszego i bezpieczniejszego doświadczenia. W ten sposób w czasie wolnym czasie pomaga uzyskać kierownika hosta lub pełną uwagę. Zapytaj, czy obiekt posiada menu bezglutenowe. Jeżeli nie, wyjaśnić swoje potrzeby i zapytać których dania pasuje do ustawy, lub czy można zamówić specjalny posiłek w góry.

Komunikować się z serwerem

Po jesteś osadzony, wyjaśnić swoje ograniczenia żywieniowe na serwer. Bądź uprzejmy, ale stanowczy i nie bagatelizować potrzeb. Możesz mówić bezpośrednio do kuchni lub menedżera.

Należy pamiętać, że nie zawsze menu listy każdy składnik. Pytania o dania i jak są one przygotowane. Naturalnie bezglutenowe, takie jak ryż, mogą być gotowane w bulionów i sosów zawierających gluten. Przejdź przyprawy chyba możesz być pewien, że są bezpieczne.

Podjąć kroki, aby utrzymać posiłki nieskażone

Po osiedlili się na bezglutenowej porządku, nadszedł czas, aby zapewnić żywność nie jest zakażona w czasie przygotowań. Na przykład, może być danie gotowane jajko na patelni obok naleśniki, chleb bezglutenowy ogrzewa się w tym samym tosterem jak pieczywo lub frytki umieszczonych w frytkownicy z kurczaka panierowany, pozostawiając ślady glutenu w posiłku. Zwrócić się do serwera, jeśli jedzenie jest przygotowywane z oddzielnych narzędzi kuchennych.

Wypełnij swój lokali na swoich towarzyszy w ograniczeń, zbyt, więc mogą zachować szczególną ostrożność z elementów, które zawierają gluten. Na przykład, można wspomnieć, że chcesz docenić uwagę z przyprawami. Jeśli ktoś używa Nóż posmarowaną bułką tartą, aby zanurzyć się wspólnym jam, jest teraz poza granice dla Ciebie.

Rozpowszechniać

Jeśli masz dobre doświadczenia z przygotowywania żywności i usług, pozostawić miły napiwek i pisemnego lub ustnego pozytywny komentarz. Następnie powiedz znajomym lub opublikować recenzję internetowego, tak aby inne Diners bezglutenowe można złożyć wizytę.

Główne dania na wynos:

Ponad 900 restauracji w USA oferują dania specjalistycznych dla osób, które nie jedzą gluten.

  • Uprzedzić, aby zapytać, czy restauracja ma menu bezglutenowe, czy można wstępnie zamówić specjalny posiłek.

  • Zadaj pytanie na temat serwera i jak dania są przygotowane.

  • Powiedz o swoich towarzyszy gastronomicznych ograniczeń, zbyt, więc mogą zachować szczególną ostrożność z elementów, które zawierają gluten.