Cambler

Alergia na mleko dieta

Ogólne wytyczne dotyczące alergii na mleko

Kluczem do diety wolna alergii jest unikanie pokarmów i produktów zawierających żywności, do której jesteś uczulony. Elementy, które są uczulone na nazywane są alergenami. Alergia na mleko jest nieprawidłowa odpowiedź organizmu na białka w mleku krowim. Alergia na mleko jest najbardziej powszechne wśród niemowląt i małych dzieci. Mleko i przetwory mleczne są w wielu produktach spożywczych. Oczywiste formy mleka są śmietana, ser, masło, lody i jogurt. Mleko i przetwory mleczne mogą być również ukryte źródła w powszechnie spożywanych pokarmów. W celu uniknięcia produktów spożywczych zawierających produkty mleczne, należy czytać etykietowania żywności.

Ważne informacje o unikanie mleka i przetworów mlecznych:

  • Słowo "niemlecznych" na etykiecie produktu wskazuje, że nie zawiera masła, kremu, lub mlekiem. Jednakże, to nie musi oznaczać, że nie ma innych składników zawierających mleko.

  • Koszerne jedzenie oznakowane "pareve" lub "Parva" prawie zawsze oznacza, jedzenie jest wolne od mleka i przetworów mlecznych. "D" na etykiecie przy kółku K lub U oznacza obecność białka mleka. Produkty te należy unikać.

  • Przetworów mięsnych, w tym parówki, kiełbaski, i mięsa obiadowe, często zawierają mleko lub przetwarzane są na liniach zawierających mleko. Uważnie przeczytaj wszystkie etykiety żywności.

FOODS

DOZWOLONE

NIEDOZWOLONE

Napoje

Napoje gazowane

Kawa

Herbata

Sojowe formuły substytutem mleka, wody

Napoje owocowe

Wszystkie rodzaje mleka (całe, o niskiej zawartości tłuszczu, odtłuszczone, maślanka, odparowuje, skondensowane, w proszku, gorące kakao)

Jogurt, ajerkoniak, koktajle mleczne, słody

Wszystkie napoje z mleka lub przetworów mlecznych

Pieczywo

Chleby darmowe mleka

Francuski chleb

Pieczywo pszenne, biały, żyto, kukurydza, graham, gluten, soja i wykonany bez mleka lub przetworów mlecznych

Graham lub wafle ryżowe

Pszenicy, białe, lub pieczywo żytnie

Ciastka, pączki, babeczki, naleśniki, gofry, cwibak, krakersy, saltines, surowce

Przygotowane najbardziej komercyjnie pieczywa i bułki zawiera mleko lub przetwory mleczne

Francuskie tosty z mleka

Zboża

Wszelkie zbóż, do których nie ma mleko i przetwory mleczne, które zostały dodane

Wysokiej białka zbóż

Przygotowane i preparowana zboża z ciał stałych mleka, kazeiny lub innych przetworów mlecznych dodaje

Desery

Beza, żelatyna, popsicles, lody owocowe, owoce bat, ciasto anioł żywności

Ciasta, ciasteczka, i skorupy pie dokonane bez mleka lub przetworów mlecznych

Ciasto, ciastka, budyń, budyń, desery kremowe, lub sorbet zawierające produkty mleczne

Lody śmietankowe ciasto

Ciastka z mlekiem, szczotkowane majówka, popover

Jajka

Wszystko przygotowane bez mleka

Jajecznica z mleka, jajek, kremowych substytuty jaj

Tłuszcze

Olej roślinny, tłuszcz, mięso, słonina, boczek, skracanie, wolne sos mleko

Masło orzechowe (wykonane bez stałych mleka)

Margaryna bez stałych mleka

Koszerna margaryna

Masło, śmietana, margaryna

Sałatek lub majonez zawierające produkty mleczne, masy mlecznej lub mleka

Niektóre substytuty masła i śmietanki niemlecznych

Owoce

Wszystkie świeże, mrożone lub puszkowane owoce i soki

Wszelkie podawane z mlekiem, masłem lub śmietaną

Mięso, ryby, drób, ser

Pieczone, pieczona, gotowana, pieczony lub smażony: wołowina, cielęcina, wieprzowina, kurczak, indyk, jagnięcina, ryby, podroby lub tofu (przygotowane bez mleka lub przetworów mlecznych)

Kiełbasa, wędliny / obiadowe, lub szynka, jeśli się bez produktów mlecznych

UWAGA: niewielka liczba osób z alergią na mleko krowie może rozwinąć się reakcja na wołowinę. A zatem, osoby z alergią na mleko krowie należy zachować ostrożność podczas konsumpcji wołowinę lub środków zawierających wołowiny.

Wszystkie sery, twaróg, serek

Niektóre produkty kiełbasa, Bologna, parówki

Panierowane mięso, pieczeń, krokiety, zapiekanki, hamburgery (chyba się bez mleka)

Przystawki handlowe wykonane z mleka lub przetworów stałych

Ziemniaki i substytuty

Makaron, makaron, makaron, ryż

Białe lub słodkie ziemniaki przygotowane bez mleka, śmietany, masła, margaryny lub dozwolone

Au gratin, masłem, zarezerwowane, zapiekanka ziemniaczana lub substytuty

Makaron z serem

Tłuczone ziemniaki zawierające mleko lub masło

Mrożone frytki spryskane laktozy

Zupy

Bulionu, rosołu, zupy lub consommé bulion z bazy wszystkie gładkie lub z żywności dozwolone

Zup rakowych, chowders, w kremie zupy

Wszystkie zupy z mleka lub przetworów mlecznych

Słodycze

Syrop kukurydziany, miód, dżem, galaretka

Landrynki, cukierki wykonane bez mleka lub przetworów mlecznych

Granulowany cukru, brązowy lub sproszkowane

Cukierki z mleka, takich jak czekolada, krówki, karmelki, nugat

Warzywa

Wszystkie świeże, mrożone lub puszkowane warzywa bez mleka lub przetworów mlecznych dodaje

Wszystkie soki warzywne

Au gratin, masłem, zarezerwowane lub escalloped warzywa

Ciasto i warzywa zanurzone

Soufflés roślinne

Różny

Keczup, oliwki, ogórki, orzechy, zioła, chili w proszku, sól, przyprawy, przyprawy

Wszelkie pokarmy, które są mleko / ser / masło darmo lub że nie zawierają mleko w proszku lub serwatka

Wszystkie elementy zawierające mleko, ser, masło, serwatka, kazeina, kazeiniany hydrolizaty, laktoza, laktoalbuminy, laktoglobuliny lub stałe składniki mleka, sztuczny smak masła

Niemlecznych substytuty zawierające kazeinian

Jak czytać etykiety na diecie wolnej od mleka

Pamiętaj, aby unikać pokarmów, które zawierają jeden z następujących składników:

  • Sztuczny smak masła

  • Masło, tłuszcz masło, olej maślany

  • Kazeiny, hydrolizaty kazeiny

  • Kazeiniany (amonu, wapnia, magnezu, potasu, sodu)

  • Ser, twaróg, zsiadłe mleko

  • Krem

  • Budyń, budyń

  • Ghee

  • Pół na pół ™

  • Hydrolizaty (kazeina, białko mleka, białko serwatki, białko z serwatki)

  • Albumina mleka, fosforan laktoalbumina

  • Laktoglobuliny, laktoferyny

  • Laktoza, laktuloza

  • Mleko (pochodne, białka, substancje stałe, słodu, skondensowane, odparowane, suchy, całe, o niskiej zawartości tłuszczu, odtłuszczone, odtłuszczone, mleko kozie oraz mleko od innych zwierząt, tłuszcz mleczny, w proszku)

  • Nizyna

  • Nugat

  • RECALDENT

  • Kazeina podpuszczka

  • Śmietana

  • Sour cream stałe

  • Kwaśne masy mlecznej

  • Serwatki (delactosed demineralizowanej, koncentrat białka)

  • Jogurt

Inne możliwe źródła mleka lub przetworów mlecznych:

  • Aromat cukier brązowy

  • Aromat karmelowy

  • Czekolada

  • Aromaty (naturalne i sztuczne)

  • Mąka białko o wysokiej

  • Laktoza

  • Mielonki, parówki, kiełbaski

  • Margaryna

  • Simplesse ™