Cambler

Alergia dieta jajko

Ogólne wytyczne dotyczące alergii na jajka:

Kluczem do alergii wolnego diety jest unikanie pokarmów i produktów zawierających żywności, do której jesteś uczulony.

Jaja są powszechnie stosowane żywności, które mogą powodować reakcje wrażliwości żywności. Osoby z czułością jaj nie może trudno wyeliminować widoczne jajka, ale nie mogą być świadomi różnych produktów spożywczych, które zawierają jaja. W celu uniknięcia pokarmów zawierających jaja, należy czytać etykietowania żywności.

FOODS

DOZWOLONE

NIEDOZWOLONE

Pieczywo i skrobie

Zwykły wzbogacony biały, pełnoziarniste, chleb żytni, lub bułki (bez produktów jajecznych lub szczotkowanie z jajkiem na przeszklenia)

Ciastka z jaj-free proszku do pieczenia

Krakersy i domowe pieczywo wykonane z dozwolonych składników

Wszystkie zboża, takie jak ryż

Komercyjnie przygotowane naleśniki, gofry, pączki i babeczki

Krakersy Zwieback, soda, bułka tarta i precle

Makaron jajeczny lub makaron

Mieszanki do pieczenia, ciasto placek lub ciasto, potrawy smażone, francuskie tosty

Smażony ryż zawierający jaja

Wszelkie chleb chleb komercyjnych lub produkt wykonany z produktów jajecznych lub szczotkowane z jajkiem do szklenia

Warzywa

Wszystko świeże, mrożone, suszone lub w puszkach

Wszelkie warzywa przygotowane w naczyniu żaroodpornym lub z sosami lub panierce, które zawierają jaja w każdej postaci (takich jak sosie holenderskim, warzyw suflet lub ciasto smażone warzywa)

Owoc

Wszystkie świeże, mrożone, suszone lub konserwowane owoce i soki

Wszelkie owoce podawane z sosem zawierającym takie jak jajka sosem custard

Bicze owocowe

Mięso, mięso, i substytuty jaj

Wszelkie pieczone, pieczonej, gotowane lub mięsa palona wołowina, cielęcina, wieprzowina, szynka, kurczak, indyk, jagnięcina, ryby, lub narządów

Mięso panierowane i smażone w panierce wolne jaj

Jaja w jakiejkolwiek formie, włącznie z jakiegokolwiek zwierzęcia, lub jaj w proszku handlowych substytuty jaj

Soufflés

Handlu panierowane mięso, drób, ryby, lub

Meatballs, Meat Loaf, krokiety, niektóre wędliny

Mleko i produkty mleczne

Całe, o niskiej zawartości tłuszczu lub mleko odtłuszczone, maślanka

Ser, twarożek lub jogurt

Cocomalt, ajerkoniak, napoje ze słodu, gotowany krem, Ovaltine, napoje białkowe zawierające jaja, produkty z jaj lub białka jaja

Budyń, budyń lub lody

Zupy i żywność kombinowane

Wszelkie zupa lub bulion przygotowany z dozwolonych składników

Wszelkie zapasy wyczyszczone z jaj (bulion, bulion, bulion)

Żółw Żółw lub makiety zupa, zupa jajko kropla, każda zupa z kluskami lub makaronem

Przygotowane przystawki lub kombinacji, które zawierają środki spożywcze jaja w każdej postaci

Desery i słodycze

Żelatyna, owoce ostry, popsicles, lody owocowe

Domowe desery przygotowane z dozwolonych składników

Hard Candy

Ciasta, ciasteczka, ciasta wypełnione kremem, bezy, bicze, budyń, budyń, lody, sorbet

Cukierki czekoladowe wykonane z kremowym nadzieniem, lub kremówki prawoślazu, cukierki, krówki, boskości oblodzenia lub frostings, sosem czekoladowym

Desery w proszku

Pie crust lub żelki szczotkowane z białek

Beztłuszczowe desery wykonane z Simplesse

Tłuszcze i oleje

Sos masło, margaryna, olej roślinny, skracanie, śmietana sos, olej i ocet, jajek majonez, bekon

Sosy sałatkowe i majonez (chyba jajek)

Sos tatarski

Beztłuszczowe produkty wykonane z Simplesse

Napoje

Woda, soki owocowe, napoje owocowe

Herbata

Napoje gazowane

Korzeń piwo, wino lub kawę, jeśli wyjaśnić z jajkiem

Przyprawy i różne

Cukier, miód, dżem, galaretka

Sól, przyprawy

Sosy krem ​​z jaj

Sos holenderski, sos tatarski, sos prawoślazu

Proszek do pieczenia zawiera białka jaja lub albumin jaj

Każdy produkt wykonany z Simplesse

Jak czytać etykiety na wolne jaj diety:

Pamiętaj, aby unikać pokarmów, które zawierają jeden z następujących składników:

  • Albumina

  • Białko jaj

  • Żółtko jaja

  • Suszone jajko

  • Jaja w proszku

  • Stałe jaj

  • Substytuty jaj

  • Ajerkoniak

  • Globulina

  • Liwetyny

  • Lizozym (stosowany w Europie)

  • Majonez

  • Beza

  • Owoalbumina

  • Ovomucin

  • Owomukoid

  • Ovovitellin

  • Simplesse

Inne możliwe źródła jaj i produktów jajecznych:

  • Glazura lub żółte błyszczące wypieki mogą wskazywać na obecność jaj.

  • Simplesse jest stosowany jako substytut tłuszczu i jest wykonana albo z jaj i białka mlecznego.

  • Białko jaj i muszli można stosować jako środki Buliony, consommes, bulionów i kaw wyjaśnienia.

Należy zachować ostrożność w przypadku spożywania tych produktów.

Informacje o użyciu substytutów jajek:

Dla każdego jaja, jeden z poniższych środków może być podstawiony w recepturach:

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka wody, 1 łyżka octu

  • 1 łyżeczka drożdży rozpuszczone w ¼ szklanki ciepłej wody

  • 1 łyżka puree z moreli

  • 1 ½ łyżki wody, 1 ½ łyżki oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • 1 paczka żelatyny, 2 łyżki ciepłej wody (nie mieszać przed użyciem)