Cambler

8 porad na kolację z POChP

Nawigacja menu restauracji może być trudne, szczególnie dla osób z POChP. Wiesz, że małe porcje są mniej prawdopodobne, aby powodować zadyszkę, ale porcje restauracji może być ogromna. Musisz również substancje odżywcze do walki z infekcjami, utrzymać zdrową wagę, i dostarczają energii dla ciężko pracujących mięśni oddechowych, dlatego tak ważne jest, aby wybrać zdrową żywność.

Oto kilka porad dotyczących posiłków restauracji pracować dla Ciebie:

  1. Idź wcześnie przed tłumów hit, tak, że nie będzie czuć się spieszy. Gdy jesteś zrelaksowany podczas posiłku, jest mniej prawdopodobne, aby połknąć powietrza, co prowadzi do dyskomfortu.
  2. Porcje w restauracji są często zbyt duże, więc planujemy wziąć połowę domu entrée z tobą.
  3. Wybierz dobre źródło białka, takie jak kurczak, ryby, twaróg, lub chudego mięsa. Musisz białko wspierać mięśnie.
  4. Jeśli próbujesz przybrać na wadze, to OK, aby mieć trochę więcej tłuszczu z margaryną, sos, ser, lub śmietanie. Jeśli próbujesz schudnąć, przejdź łatwe na tych dodatków.
  5. Zapytaj się, że jedzenie jest przygotowywane bez soli. Zbyt dużo sodu powoduje retencję płynów, co oddychanie trudniejsze i może podnosić ciśnienie krwi.
  6. Jeśli cierpisz na zgagę, unikanie kofeiny, alkoholu, pikantnych i kwaśnych pokarmów i żywności o wysokiej zawartości tłuszczu.
  7. Za dodatkowe jedzenie, mleko lub sok kolejność zamiast napojów bezalkoholowych, które mogą powodować wzdęcia i gazy.
  8. Jeśli masz miejsce na deser, pomiń lepki słodycze. Więcej propozycji są bogate w składniki odżywcze owoców, mrożone jogurty, lub owoce szewc.


Teraz wyciągnąć krzesło i baw się!