Cambler

Warzenia kłopoty? związane z picia piwa łuszczycy

Miłośnicy piwa, uwaga: 2010 Badania w archiwach dermatologia związane nie jasne piwo do zwiększonego ryzyka wystąpienia łuszczycy u kobiet. Badaniami objęto ponad 82500 kobiet, których stan zdrowia śledzono przez 14 lat. Ci, którzy pili co najmniej pięć piw nie lekkie w tygodniu były niemal dwukrotnie bardziej narażone na rozwój łuszczycy w porównaniu z niepijących. W przeciwieństwie do tego, lekkie piwo, wino i alkohol nie zwiększa ich ryzyko.

Lekarze od dawna podejrzewali, że picie dużych ilości alkoholu może wywołać lub zaostrzyć łuszczycę. Może także zakłócać how oraz łuszczycy oczyszczalni. Ale w tym badaniu, to nie tylko ilość alkoholu, że liczy, ale także typ.

Nie-lekkie piwo zwiększa ryzyko łuszczycy, ale inne napoje alkoholowe nie. To sugeruje, że niektóre składnik piwa innych niż alkohol był winien. Jedną z możliwości Piwo wykorzystuje ziarna, takie jak jęczmień do fermentacji. Jęczmień i niektóre inne ziarna zawierają gluten-białko, do którego niektóre osoby z łuszczycą są wrażliwe. Wcześniejsze badania wykazały, że dieta bezglutenowa może zmniejszyć objawy łuszczycy u osób z wrażliwością na gluten.

Mniej ziarna jest stosowane podczas dokonywania lekkie piwo. Które mogą wyjaśnić, dlaczego nie ma taki sam efekt jak w wersji bez światła. Wino, a nie używa ziarna winogron, do fermentacji. Niektóre rodzaje cieczy może być wykonany z ziarna, ale jest oddzielona od cieczy podczas destylacji.

W badaniu tym tylko kobiety. Starsze badania wykazały związek między łuszczycą i picia alkoholu u mężczyzn. Potrzebne są dalsze badania, aby określić, czy nie-lekkie piwo wpływa na łuszczycę u mężczyzn sposób niż u kobiet.